6 лека за напукани устни

Ето кои са те

2019-12-12 13:30:00
6 лека за напукани устни
Снимка: Pexels

Устните започват да се напукват, когато температурите паднат и навън е студено и ветровито. Това се дължи и на понижената влажност на въздуха през есента и зимата - така кожата се изсушава. Едно как да се преборите с това неприятно усещане.

 


Торбичка зелен чай

 

В зеления чай се съдържат кофеин и танин, които успокояват болката, щипенето, причинени от раздразнените устни. Трябва да сложите торбичка от този чай в гореща вода за няколко минути. Потъркайте устните с нея, все едно си слагате гланц. Така ще махнете сухата, мъртва кожа от повърхността на устните.

 

Снимка: Pexels


Масло от ший

 

Това масло е пълно с витамини - А, Е, К, F и е едно от най-добрите средства за лекуване на напукани устни. 

 


Кокосово масло

 

Този продукт стана изключително популярен в последните години и е доказано, че има много ползи за кожата. Нанесете слой кокосово масло върху раните на устните и веднага ще усетите успокояващ ефект.

 

Снимка: Pexels


Млечен крем

 

Млечният крем е пълен с естествени мазнини. Това, че е богат на мазнини, го прави идеален за кожата на устните, той е перфектен овлажнител. Намажете устните с млечен крем и ги оставете да попият 10-15 минути. 

 


Рициново масло

 

Рициновото масло има висока плътност, затова е страхотно за лекуване на дълбоки пукнатини. Трябва ви само капчица масло, за да може устните отново да придобият хубав вид.

 


Мед

 

Медът има антибактериални свойства и предотвратява инфекциите, които могат да предизвикат раничките и пукнатините. Той овлажнява и омекотява устните. 

 

Снимка: Pexels

 

Четете още:

 

Черното червило на Риана: Готика и небрежност в едно!

 

Вода с лимон: 4 ползи за кожата

 

4 навика, които развалят зъбите

 

Хотдог маникюр

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия