3 съвета против акне и пъпки

Какви са те?

2018-10-02 10:30:00
3 съвета против акне и пъпки
Снимка: Pexels

Акне – един от най-разпространените дерматологични проблеми, които не просто влияят на цялостното състояние на кожата, но и на самочувствието ни.

 

Проблемната кожа си има своите специфики и е добре да се грижим по по-специален начин за нея, което ще значи да внимаваме какво поставяме върху лицето, а и не само.

 

Грижата за проблемната кожа изисква спазването на няколко правила, с които не само ще подобрим вида си, но и ще предотвратим появата на пъпчиците отново.

 

Вижте топ 3 на съветите за акне и проблемна кожа.

 

1. Дръжте ръцете си далеч


Избягвайте постоянното пипане на лицето или изстискването на пъпките. В противен случай ще разпространите бактерията и ще раздразните вече чувствителната кожа. Освен това можете да се сдобиете с неприятни белези, които цял живот да ви напомнят, че сте нарушили това основно правило.

 

2. Стойте далеч от слънцето


Вредните лъчи на слънцето могат да засилят възпалителните процеси и зачервяванията на проблемната кожа. В следствие на това може да се сблъскате и с други проблеми като хиперпигментация и да се налага да се справяте с тъмни петна по лицето.

 

3. „Хранете“ кожата


Повечето експерти са съгласни, че определени храни, като шоколад, например, не влияят негативно върху появата на пъпки. Въпреки това се старайте да избягвате мазни и бързи храни и наблегнете на свежите плодове и зеленчуци. Млечните плодове и захарта ще влошат проблемната кожа.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия