Лесни упражнения за мързеливци

2015-09-10 12:31:00
Лесни упражнения за мързеливци
Снимка: iStock

Понякога толкова много ни мързи, че единственото, което искаме, е да си лежим удобно в леглото и да хапваме нещо вкусно. Това определено звучи доста добре, но всеки знае, че такъв начин на живот ще доведе до натрупване на излишни килограми. Затова, колкото и да те мързи, добре е да се мотивираш и да извършваш някакви физически действия.

 

Ние ще ти предложим няколко тренировки за мързеливци:

 

Използвай стълбите – ако те мързи да отидеш във фитнес залата, нищо не ти пречи да се качваш и да слизаш по стълбите. Дори да живееш на нисък етаж, това не е оправдание. Качи се до последния, слез и тогава се прибери. Пък, ако си по-мотивиран, може на всеки половин час да се качваш и да слизаш по няколко етажа. Имай предвид, че на всеки 10 стъпала гориш по една калория. Не е много, но е по-добре от нищо.

 

Почисти дома – по този начин ще съчетаеш полезното с приятното. Хващай парцала и прахосмукачката и нека домът ти заблести от чистота. Сигурно не си се замислял, но е факт, че може да изгориш до 120 калории, когато използваш прахосмукачката, около 130 по време на ръчно пране и около 120 при почистване на прах.

 

 

Разтегни се – може да не гориш калории, но е полезно за тялото ти. Разтягането е ползотворно за еластичността и гъвкавостта при изпълнение на различни видове движения. Също така води до повишаване притока на кръв към мускулите, което ги събужда. Няма значение дали се намираш в леглото или на дивана, разтегни всяка група мускули.

 

Медитирай – застани в удобна поза и започни да дишаш бавно и спокойно. Може просто да затвориш очите си и да се отпуснеш, а може и да си пуснеш от интернет водена медитация. Ако направиш хубава медитация, има шанс съзнанието ти да си почине и да придобиеш енергия, което да те мотивира да отидеш във фитнес залата.

 

Прави йога – има някои йога пози, които са доста тонизиращи. Възстановяващата йога ще ти помогне да подобриш стречинг уменията си и да наблегнеш на различни мускули групи. В интернет има огромно разнообразие от йога пози, избери си най-тонизиращите и се залавяй за работа.

 

Излез на разходка – ако имаш куче, взимай го и отивай да се разхождате. Ако нямаш, може да го направиш сам или в компанията на приятели. При хубаво време пък може да се разходиш сред природата, ако ли пък не, обиколи квартала и виж какво се е променило в него.

 

Оползотвори рекламите по телевизията – повечето хора превключват канала, когато пуснат реклами, но ти може да ги използваш в твоя полза. Когато започне рекламният блок, стани и направи няколко клека, няколко лицеви опори или друго упражнения по твой вкус. И повтаряй това всеки път, когато има реклами.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия