Защо танците са идеалният спорт за теб

2015-02-21 15:01:00
Защо танците са идеалният спорт за теб
Снимка: freedigitalphotos.net

Обичаш ли да танцуваш, харесва ли ти да слушаш музика? Има хора, чиято кръв кипва, само когато чуят любимо музикално парче. Те могат да се развихрят до неузнаваемост и да се отдадат на танца. Всъщност, замисляш ли се, че можеш да поддържаш тялото си, благодарение на танци и музика? Звучи ти несериозно? Помисли си как изглеждат професионалните танцьори? Имат изваяни и атлетични тела, огромна издръжливост и гъвкавост. Ти можеш да постигнеш същото с танци и забавление. Защо танците са идеалният спорт за теб?

 

Обожаваш музиката. Само като чуеш любимата си музика и кръвта ти кипи. Не можеш да стоиш на едно място и танцуваш, дори да не знаеш никакви стъпки. В такъв случай е време да научиш хореографията и да се отдадеш на танца изцяло. Отначало ще ти е трудно, защото няма да знаеш стъпките и ще правиш грешки, но с времето ще изваеш красиво тяло и ще можеш на воля да се вихриш в дискотеките.

 

Другите спортове са ти скучни. Факт е, че фитнесът не е най-забавният спорт. Той е много по-изкуствен спорт, който не предполага никакво творчество. Идеален е за градския начин на живот, защото е достъпен, но не е за всеки човек. Ако другите спортове също не ти харесват, пробвай с танци, така ще можеш да се забавляваш, докато тренираш.

 

Искаш да срещнеш нови приятели. Запиши се на курс по танци и гарантирано ще намериш нови приятели. Ако в последно време обкръжението ти е станало скучно и искаш нови хора, танците са идеалното решение. Просто трябва да отидеш в залата и няма да бъде никак неловко да се запознаеш с останалите трениращи. Дори да си срамежлив/а, музиката и приятната атмосфера, ще те предразположат.

 

Искаш да свалиш килограми и да се стегнеш. Ако имаш проблеми с теглото или просто не се харесваш, можеш да изваеш чудесно тяло, благодарение на танците. Латино танците, народните или модерните танци могат да направят чудеса с отпуснатото дупе или паласките. Замисли се, че танците са вид кардио. Със сигурност ще ти е много трудно и досадно да тичаш един час на пътечката във фитнеса. Вероятно няма да издържиш, ще се измориш и ще ти писне. При танците също има много кардио, но не е скучно. Увличаш се в музиката и в ритъма, докато гориш мазнини и подобряваш тонуса си. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия