Защо не постигаме целите си във фитнеса

2014-11-23 12:02:00
Защо не постигаме целите си във фитнеса
Снимка: freedigitalphotos.net

Тренирате усилено, но резултат няма. Това е проблем при много хора, които тренират. Но не мислете, че спортът ви е виновен или просто „при мен не действа“. Няма такова нещо, явно допускате някаква грешка. Сега ще отговорим на въпроса защо не постигаме целите си във фитнеса.

 

Поставяте си нереалистични цели. Това е голяма грешка при начинаещите. Много хора очакват, че от първата тренировка ще има видим резултат. Истината е, че няма. Напредва се бавно и постепенно. Няма как да очаквате чудеса, а резултатите зависят от храненето и съня. Това означава, че можете да се скъсвате от тренировки, но ако не се храните и спите малко, резултатът ще е слабост и умора. Спорът действа при всеки, просто трябва търпение и постоянство.

 

 

Неправилно използвате тренировъчна програма. Не забравяйте, че тя е индивидуална. Не разчитайте на програма взета от интернет или от приятел. Вие имате определени потребности, които са индивидуални за вас. Затова не мислете, че ще постигнете успех с такава програма. Важно е да изготвите такава, но конкретно за вас.

 

Изпълнявате упражненията неправилно. Това е огромна грешка, която ви отдалечава от целите. Помнете, че няма смисъл да направите 10 серии неправилно, вместо 5 съвсем изчистено и правилно. За съжаление, така можете да си докарате и травми. Опитайте се да се гледате в огледалата и да позиционирате правилно тялото си. бъдете изправени, дишайте правилно, натоварвайте мускулите, а не кръста, ставите.

 

Използвате променена програма. Чудесно е да имате програма, но не и ако я изменяте. Спазвайте я стриктно и не си мислете, че „едно малко изкушение“ няма да е проблем. Всъщност е проблем, защото така свиквате да не се храните правилно. Същото важи и за упражненията. Не се отказвайте, защото е трудно. Някои упражнения сега ви се виждат невъзможни, след месец ще правите други, защото ще са ви прекалено лесни тези.

 

Жертвате техниката за сметка на тежестите. Няма смисъл да „вдигате с повече килограми“, за сметка на техниката. Това означава, че е по-добре да направите няколко серии качествено с по-малко килограми, отколкото да се мъчите с повече и да не правите правилно упражненията. Не позволявайте егото да слага тежестите върху лоста.

 

Ходенето на фитнес е време, прекарано в трениране, а не в разговори, свалки и празни приказки. Хората са там за да тренират, а не да обсъждат с вас политика, да ви споделят живота си или да търсят нови контакти. Престанете да се тагвате в социалната мрежа всеки път, когато сте в залата, а хващайте гирите и уредите, ако искате резултати.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия