Google разработва детска версия на търсачката си

2014-12-05 13:11:00
Google разработва детска версия на търсачката си

Google разработва детска версия на търсачката си, браузъра Google Chrome и на услугата за споделяне на видеоклипове YouTube, предава BBC.

 

Инженерният вицепрезидент на Google Павни Диванжи, който отговаря за проекта, разкри плановете в интервю за USA Today. Диванжи заяви, че компанията цели да направи модифицирани версии, насочени към деца на възраст до 12 години.

 

От Google не са заявили конкретна дата кога продуктите им за деца ще бъдат пуснати.

 

 

„Сериозната мотивация вътре в компанията е, че всеки има деца, така че това е опит да променим продуктите си, така че да бъдат весели и безопасни за децата“, заяви пред вестника Диванджи.

 

Тя даде пример с дете, търсещо „влак“ в модифицираната версия на търсачката на Google. Детето ще може да получи информация за Влакчето Томас, вместо линкове към разписания и сайтове за купуване на билети.

 

Към детските версии ще бъдат прикачени родителски инструменти. Те ще позволяват на майките и татковците да наблюдават малките си и да определят колко време детето им може да седи онлайн и къде може да отиде.

 

Тези нови версии на продуктите със сигурност ще са много по-сериозни, отколкото опциите “безопасно търсене”, които в момента съществуват в различни интернет браузъри и търсачки.

 

Инициативата на Google следва други проекти, които компанията е провеждала, насочени към детската аудитория. Те включват виртуалния Maker Camp (Къмпинг на създателите), състезание на Google по Doodle 4 за млади хора и инициативата Made with Code (Направен с Код).

 

Плановете на компанията могат да бъдат ограничени от американския закон за онлайн защита на децата Coppa, който определя точно колко информация може да бъде събирана за деца и как може да бъде използвана. Много сериозни глоби са били налагани на компании, които са пренебрегвали Coppa.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия