5 начина да разнообразите пикника

Ето какво да направите

2021-05-04 15:00:00
5 начина да разнообразите пикника
Снимка: Pixabay

Времето се затопля, пролетта почти е тук, мерките заради пандемията са отпуснати и ще започнем да прекарваме все повече време навън. Много хора обичат да ходят на планина или в големите паркове, за да си направят пикник и да се наслаждават на слънчевото време и красивата природа. Ето някои идеи как да разнообразите пикника, освен с пиене, хапване и четене на книга/списание.

 

1. Направете си фотосесия

 

Вземете професионалния фотоапарат или телефона си и се превърнете във фотограф. Може с партньора или приятелите да снимате храната, кошниците и кутиите, в които я носите, природата наоколо, както и да си направите селфита на фона на красивия пейзаж. Ако стве в планината, снимайте горските животни, както и интересните растения и дървета.

 

Снимка: Pexels

 


2. Рисувайте

 

Може да си вземете темперни бои, моливи, фулмастери и да предизвикате твореца в себе си. Нарисувайте природата наоколо и сравнете как я виждате - ще е интересно дали рисунките си причичат. Може и да си направите портрети или просто да изберете тема, на която да рисувате.

 

3. Поглезете се

 

Почивните дни често се свързват с грижа за себе си. Но това не означава само СПА, маникюр, маски за лице, ходене на фризьор, масаж или т.н. Вземете тефтер или дневник, запишете какво чувствате, какво ви тревожи или се отдайте на творчество - напишете стихове, текст на песен. Друг вариант е да слушате мотивиращ подкаст или релаксираща музика, докато лежите.

 

4. Разгледайте природата и се разтъпчете

 

Хубаво е да се разходите преди да седнете да хапнете - така ще ви се отвори апетита, а и ще изгорите калории. Ходенето е полезно за здравето, а и така ще се насладите на невероятни гледки в парковете или в планината.

 

Снимка: Pexels


5. Играйте игри

 

Ясно е, че няма как да носите големи настолни игри на пикник - може да загубите някои части или вятърът да ги раздуха. Но може да си вземете карти за игра, както и топка за волейбол, футбол, или пък комплект за федербал. Така отново ще се раздвижите и ще изгорите калории.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия