Проучване: Една трета от хората се женят за гаджето си от университета

Там е по-лесно да срещнеш човек със сходни интереси

2019-06-03 15:00:00
Проучване: Една трета от хората се женят за гаджето си от университета
Снимка: Pexels

Университетът явно е наистина универсалното място за откриване на любовта. Това показва ново британско проучване, проведено от www.accommodationforstudents.com (AFS). Британците приемат висшите учебни заведения като повече от място, на което просто ще вземат диплома - там те си намират и сродна душа.

 

81% от участниците в проучването се съгласяват, че университетът е идеалното място да срещнеш партньор. 54% от запитваните казват, че са имали романтични преживявания със съквартирант, когото са срещнали заради преместването си в университет.

 

32% от хората посочват, че след като са завършили, са се оженили за гаджето си от университета.

 

57% от участниците в изследавнето признават, че са започнали нова връзка именно в учебното заведение, като много от тях вярват, че това им е създало добра социална среда и там са имали възможност да срещнат хора с подобно мислене като тяхното. И така им е било много по-лесно да се влюбят.

 

60% от връзките са започнали по традиционния начин - момчето първо е поканило момичето на среща. Първата среща най-често включвала питиета в местния бар или романтична вечеря.

 

"Не е изненада, че толкова много двойки се събират в университета. Но съм приятно изненадан, че една трета от завършилите студенти, сега са омъжени за гаджето си от университета", заяви Саймън Томпсън, управляващ директор на AFS.

 

Мъжете са по-сколнни да излизат с бивше гадже на приятел

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия