Интересни факти за клитора (някои от които ще те изненадат)

2017-01-31 17:59:00
Интересни факти за клитора (някои от които ще те изненадат)
Снимка: iStock

Около мъжките и женските полови органи има доста любопитни факти. Виж кои са най-интересните неща, свързани с клитора:

 

Клиторът никога не остарява – за разлика от мъжете, жените могат да правят секс без проблем до края на живота си. 90-годишните жени получават абсолютно същия оргазъм, който са получавали, когато са били 20-годишни момичета. Кеф, а?

 

Клиторът расте цял живот – когато едно момиченце получи първата си менструация, клиторът й започва да се увеличава. В края на пубертета той е 1,8 пъти по-голям от преди. На 32-годишна възраст той вече е цели 4 пъти по-голям, отколкото е бил по време на тийнейджърските години. След менопаузата пък клиторът е 7 пъти по-голям, отколкото по време на раждане.

 

 

И животните имат клитори – той е много добре развит при маймуните и лемурите. Костенурките, крокодолите и щраусите също могат да се похвалят с клитори.

 

Жените получават по-лесно клиторен оргазъм – малко са представителките на нежния пол, които могат да получат оргазъм само при вагинален секс. Около 50-75% от жените, за да достигнат до оргазъм, имат нужда от клиторна стимулация.

 

Клиторът прилича на пениса – и клиторът има главичка като пениса – качулката. Също така той нараства по време на възбуда като мъжкия полов орган.

 

Думата „клитор” произлиза от гръцки – в превод означава „ключ”. А клиторът определено е ключът към удоволствието и радостта.

 

Клиторът може да бъде променен – има жени, които не харесват клитора си и затова го променят. Някои дами се подлагат на процедура, при която се отстранява „капакът” и по този начин се повишава клиторната чувствителност. Размерът на клитора също може да се коригира по хирургичен път.

 

Той е по-голям, отколкото предполагаш – клиторът ти е 4 пъти по-голям, отколкото си мислиш. Просто останалата му част се намира в тялото. Външната част е само главата на клитора. Пълната му дължина – външната и вътрешната част – е между 8 и 20 сантиметра.

 

Клиторът има една-единствена функция – той е създаден само за да доставя удоволствие. Той няма никакви други задължения.

 

Клиторът може да се превърне в пенис – в началото още в утробата, когато ембрионът все още не се знае дали ще бъде момче или момиче, клиторът представлява член.

 

Женският оргазъм е по-дълъг – мъжкият оргазъм трае 10-15 секунди, докато женският цели 20. При стимулация на клитора обаче жената може толкова много да се възбуди, че оргазмът й да продължи до 30 секунди.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия