Секс навиците, които е добре да научиш

2016-12-23 14:16:00
Секс навиците, които е добре да научиш
Снимка: iStock

Младите момичета обичат да експериментират по време на секс, защото тепърва опознават телата си и нещата, които им доставят удоволствие по време на акта. Когато си млад е идеалното време да поставяш граници или да му отпуснеш края, разбира се, в рамките на разумното.

 

Виж кои сексуалните навици трябва да научиш, за да имаш страхотен и безопасен сексуален живот:

 

Той не иска да ползвате презерватив? Откажи му секс – в крайна сметка става въпрос за твоето тяло и твоето здраве. Това, че той е ОК да рискува да се зарази с болест, предавана по полов път, не означава, че и ти трябва в следващите няколко седмици да се притесняваш дали не си се заразила с нещо или дали не си забременяла, без да го искаш. За да правите секс без презерватив, трябва и двамата да се изследвате и да си сигурна, че той не ти изневерява. Също така не забравяй да пиеш противозачатъчни, за да не забременееш.

 

 

Не симулирай оргазъм – може някой път да ти се случи толкова дълго време да правите секс, че просто да те си прииска да изимитираш оргазъм, за да спрете най-накрая. Това не трябва да ти става навик, защото единственото, което ще постигнеш, е да накараш партньора си да се помисли за Бог в леглото, а всъщност да е кръгла 0.

 

Питай гаджето си дали е имал болест, предавана по полов път – разбира се, това няма как да стане на някоя от първите ви срещи, но е добре да се информираш, преди да започнете да правите секс. Напълно възможно е той да не си признае, ако е бил болен, но шансът да разбереш, без да го питаш клони към нула. Така че по-добре обсъдете тези неща.

 

Не се притеснявай да отказваш секс – нормално е понякога просто да нямаш желание за секс. В такива моменти казвай „Не, не искам, нека го отложим за друг път”. Ако той продължава да настоява или не млъква, докато ти не се съгласиш, по-добре преустанови взаимоотношенията си с това момче. Нямаш нужда от партньор, който не уважава твоите сексуални желания.

 

Не прави нищо, което не искаш – в секса всичко е разрешено, стига и двамата партньори да го искат. В никакъв случай обаче не трябва да правиш неща, които не ти доставят удоволствие, колкото и да настоява гаджето ти.

 

Самозадоволявай се – не го прави насила, но мастурбирай всеки път, когато имаш нужда. Самозадоволяването ще ти помогне да разбереш какво ти доставя удоволствие по време на секс и ще имаш възможност да даваш напътствия на партньора си, за да бъде сексът невероятен.

 

Не се притеснявай за космите си – ако ходиш на кола маска, най-вероятно винаги ще си много добре обезкосмена. Но, ако го правиш сама у дома, е възможно да пропуснеш тук-там някой друг косъм. Няма какво да се притесняваш, ако хигиената ти е на ниво, няколко косъма няма да пречат на никой мъж. А и не си ли забелязала, че повечето мъже не са перфектно обезкосмени в областта на гениталиите?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия