Положителните женски качества, които мъжете ненавиждат

2016-01-05 12:46:00
Положителните женски качества, които мъжете ненавиждат
Снимка: iStock

Представителките на нежния пол си мислят, че колкото повече положителни качества имат, толкова повече мъжете си падат по тях. Колкото и странно да звучи това не е истина. Има доста хубави качества, които е по-добре една жена да не притежава, ако иска да задържи мъжа до себе си. Кои са те?

 

Предвидливост – тя винаги има под ръка тефтер, за да си записва важни бележки, аптечка в чантата, скрити пари и т.н. Това е супер, но не се нрави на представителите на силния пол, особено ако жената не спира да повтаря след някакъв инцидент: „Аз ти казах да не се правиш на герой! Предупредих те, нали? Ти си си виновен! Добре, че съм аз и съм взела неща за първа помощ! Какво ли щеше да правиш без мен?”. Със сигурност нямаше да умре. Щеше да се позабавлява, да се нарани, да се прибере и да се погрижи за себе си, а след това да му мине.

 

 

Отговорност – отговорното момиче е свикнало първо да мисли за околните, а след това за себе си. Това не е лошо, но статистиката сочи, че обикновено такива девойки си хващат нехранимайковци за гаджета. Даже често те нарочно се хващат с такива, защото искат да ги променят и да им помогнат в живота. Уж противоположностите се привличат ...

 

Прилежност – тя е изключително подредена – стаята ѝ е безупречна, дамската чанта – също, в автомобила ѝ не можеш да намериш нищо излишно. И когато мъжете са малки момченца, те ценят подредеността на едно момиче и неслучайно искат от своите прилежни ученични тетрадките, за да наваксат пропуснатите уроци. На зрелите мъже обаче не им пука. На тях им е все едно дали приятелката им се реди бельото по цветовете, а обувките по сезони. За тях е важно тя да не припарва до техния хаос и да не си прави илюзии, че ще подреди и ще вътвори ред в неговите неща. Направи ли го, рискува да остане без гадже!

 

Принципност – хубаво е човек да бъде принципен и да не прави неща, които не одобрява, но все пак животът е непредсказуем, нали? Защо сам трябва да си поставяш ограничения?

 

Жертвоготовност – има жени, които са готови на всичко за приятеля си и след време не разбират защо всички мъже ги напускат. Ами, защото господата не си падат по жени, които издигат тях на пиедестал, а поставят себе си на второ място. Няма лошо от време на време (подчертавам!) да правиш жертва заради приятеля си, но нека това не е начинът ти на живот.

 

Стеснителност – ако си малко момиченце – това може да изглежда сладко, но някак си не отива на една зряла жена. Дори първоначално на него да му се стори мило, след време ще почне да го дразни, особено ако си притеснителна не само пред непознати, но и пред него.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия