Няколко ежедневни навика, които правят влюбените още по-влюбени

2015-01-22 16:59:00
Няколко ежедневни навика, които правят влюбените още по-влюбени
Снимка: Dreamstime

Има двойки, които са щастливи по цял ден, без значение какво им се случва. Как го правят? Всъщност е по-просто, отколкото си мислиш. Просто имат дребни ежедневни навици, които правят връзката им здрава и изпълнена с любов:

 

Правят си комплименти – хубаво е да казваш на човека до себе си хубави неща, за да повишиш самочувствието и настроението му. Няма човек, който да не го оцени. Не е нужно да прекаляваш, но казвай това, което наистина мислиш – колко страхотно е гаджето ти, каква красива усмивка има, колко е мил и т.н.

 

Споделят общи ритуали – повечето двойки си имат ритуали, които са си създали с течение на времето. Мият си зъбите заедно преди лягане, правят си по една чаша горещо мляко, целуват се по челото и т.н.

 

 

Докосват се – човек трябва да отделя по няколко минути дневно, за да прегърне или хване за ръка партньора си. Между двама души не бива да се губи интимността и нужната от докосване.

 

Целувка за чао – това е нещо, което трябва да правите цял живот, без значение дали сте заедно от няколко месеца или от няколко години. Така ще запазите чувствата и близостта помежду си.

 

Разговори преди лягане – не е нужно да го правите всеки ден, защото човек е уморен късно вечер, но трябва да се случва 1-2 пъти седмично. Няма значение какви ще са темите ви на разговор, важното е да си споделяте един на друг и да се интересувате от живота на партньора си. Това е времето, когато сте насаме и може да се отпуснете напълно и да релаксирате в компанията на любимия човек.

 

Благодарности – не бива да приемаш партньора си като даденост. Трябва да оценяваш всеки жест, който прави за теб и да му благодариш.

 

Допълване – вместо да си натяквате какво не правите един за друг, по-добре седнете и поговорете как може да си разделите ежедневните задължения. Ако живеете заедно, единият трябва да изхвърля боклука, а другият да приготви вечеря. Тоест и двамата трябва да имате някакви задължения, които да спазвате, за да може да получите нещо в замяна и да има хармония помежду ви.

 

Щастие – двойките, които наистина се обичат, са истински щастливи, когато се видят и са заедно, без значение дали са заедно от няколко месеца или години. Да си щастлив, когато отвориш очите си и видиш половинката си или когато получиш обаждане от нея, показва, че ти наистина я обичаш и връзката ти доставя положителни емоции.

 

Разходки – хубаво е от време на време да се разхождате заедно, а най-добре е да го правите всеки ден. Ако имате куче, това ще ви улесни, защото все някой трябва да го разходи, а защо да не го направите и двамата? Така ще прекарате време заедно и ще може да си споделите какво ви се е случило през деня и да не загубите връзката помежду си.

 

Стартират деня заедно – не е нужно да работите или учите на едно и също място, за да започнете деня си заедно. Просто бъдете заедно рано сутрин. Ако ти си втора смяна, а той първа, може да станеш по-рано, да отидеш до тях и да отидете заедно до училището му. Така и на двама ви денят ще започне по-хубаво и с усмивка.

 

Пишат си любовни съобщения - на някои хора това не им се отдава, но в интернет има огромно разнообразие от романтични цитати и откъси от книги, така че това не може да бъде извинение. Може да изпратиш някаква сладка история като съобщение във Facebook, може да постнеш романтична картинка на стената на гаджето си, а може да напишеш нещо мило на листче и да го скриеш в джоба на якето. Тези дребни жестове помагат да запазите романтиката във връзката си и да си показвате един на друг колко се обичате.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия