Кога е време за сериозен разговор

2015-01-21 18:29:00
Кога е време за сериозен разговор
Снимка: freedigitalphotos.net

Във всяка връзка едно от най-важните неща е комуникацията. За да се разбираме добре с гаджето си, трябва да можем да говорим. Има моменти, в които трябва да поговорим с партньора си, но много хора се притесняват да го направят. Кога е време за сериозен разговор?

 

Когато искате да уточните отношенията си. Запознали сте се преди известно време, всичко върви чудесно, началото на връзката ви е страхотно. Но така и не сте наясно дали наистина нещата стоят така, както вие си мислите. Искате да се изясните, че наистина сте двойка и искате да сте заедно. Поговорете си сериозно, за да се уточните какво очаквате от отношенията си. Този разговор е много важен. Може да се окаже, че имате разминавания в представите и чувствата си, а това е хубаво да се изясни от по-рано.

 

Когато пристъпите към интимност. Този разговор е от огромно значение, затова не го пренебрегвайте. Важно е да обсъдите темата за секса и да си говорите без задръжки. Не пропускайте да обсъдите контрацептивите, които ще използвате. Добра идея е да си направите и изследвания, преди да правите секс. Изследването за ХИВ е анонимно и безплатно. Не бива да подценявате и очакванията, които имате в секса. Някои хора се притесняват да говорят за вкусовете си, но по този начин ще се опознаете по-добре и ще можете да си доставите повече удоволствие.

 

Когато усещате, че нещо не е наред. Недейте да си мълчите, ако партньорът ви ви наранява по някакъв начин или не се чувствате добре. Няма смисъл да премълчавате и да криете разочарованието си, защото вероятно гаджето ви не разбира, че ви наранява. Бъдете откровени и кажете защо не се чувствате добре. Само така можете да оправите проблема.

 

Когато се налага да направите следваща крачка в живота си. Човек не може да планира абсолютно всичко и понякога се случват неочаквани събития. Ако се налага да се преместите в друг град например, поговорете с партньора си. Обсъдете какво ще правите с връзката си, дали има шанс да продължите.

 

Когато усетите, че любовта си отива. Разделите са нещо нормално, но болезнено. Идва един момент, в който усещате, че вече любовта я няма. В този случай няма защо да продължавате връзката си. Задължително трябва да поговорите и да обясните на партньора си какво чувствате. Бъдете честни и си признайте, че не го/я обичате вече.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия