Защо доверието е важно в една връзка?

2014-06-03 18:49:00
Защо доверието е важно в една връзка?
Снимка: freedigitalphotos.net

Чували ли сте, че най-важното в една връзка е доверието? Вярвате ли, че наистина това е така? Повечето хора си мислят, че ако между двама души има любов, значи всичко е наред, връзката може да бъде успешна и щастлива. Опитът обаче, доказва друго. Ако в една връзка няма уважение и доверие, то тя е обречена на неуспех. Не си мислете, че ако нямате доверие в човека до себе си, то ще се изгради само. Доверието лесно се губи, а трудно се изгражда. Сега ще поговорим именно за проблемите и доверието в една връзка.

 

Липсата на доверие може да породи много повече проблеми, отколкото си мислите. Когато двама души си нямат доверие, започват да правят неща, които иначе не биха. Ако гаджето ви се съмнява във вас, ще започне да проверява чатовете ви, телефонните разговорите, съобщенията в телефона ви. А вие как бихте се почувствали, ако гаджето ви изведнъж започне да ви проверява, макар вие изобщо да не си мислите дори за изневяра? Тези действия биха подкопали още повече основите на една връзка.

 

Затова преди да предприемате каквото и да е, опитайте да се сближите. Споделяйте си и недейте да криете каквото и да е от гаджето си. Ако например, получавате съобщения от бивше гадже, което иска да се съберете или някой съученик ви сваля, не бива да криете. Споделете с гаджето си какво се случва, разкажете цялата история. В противен случай, може да остане с грешно впечатление и да си помисли, че наистина искате да изневерите.

 

 

Бъдете последователни. Не си сменяйте мнението през пет минути и действайте последователно. Ако не показвате, че държите на мнението си, отстрани изглежда вятърничево и човек трудно може да се довери на такива хора. Опитвайте се да бъдете по-сериозни и не си противоречете постоянно.

 

Спазвайте обещанията си. Ако обещаете на гаджето си нещо, постарайте се да го изпълните. Не обещавайте нещо, ако предварително знаете, че няма да ви е по силите да се справите, а искате гаджето ви само да ви остави на мира. Винаги може да се случи нещо, което да ви попречи да свършите обещаното, но се старайте това да бъдат много малко случаи.

 

Дръжте се приятелски. В любовта трябва да има и приятелство. Гаджето ви трябва да ви е близък приятел. Трябва да можете да споделяте и да изслушвате. Когато половинката ви иска да ви разкаже нещо, не се измъквайте с „изморен/а съм“, „нямам време“ или „трябва да тръгвам“. Доверие не се гради по този начин. Дори в момента да не сте на вълна за сериозни разговори или имате нещо да свършите, все пак половинката ви е по-важна. Постарайте се да утешите човека до себе си и да проявите разбиране към проблема му.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия