Защо хората правят най-много секс през август?

2013-07-16 13:19:00
Защо хората правят най-много секс през август?
Снимка: Dreamstime

Наскоро направено проучване показва, че в разгара на лятото жителите на Великобритания правят най-много секс. В анкетата участвали 2 000 пълнолетни граждани. Според специалистите през август се прави най-много секс, защото слънчевите лъчи стимулират производството на тестостерон при мъжете и на „хормони на щастието“, пише в. „Daily Telegraph“.

 

 

 

Предишно изследване показва, че мъжете, които имат повече витамин D в кръвта имат по-високи нива на тестостерон в организма. В същото време количеството на витамин D се регулира от слънчевите лъчи и през лятото е повишено. Следващият полово активен месец за британците е юли, а юни е на трета позиция.

 

 

Другата причина за повечкото секс през лятото са по-разголените тела и положителното влияние на слънчевото време върху хората. Също така възможността за намиране на ново гадже и осъществяване на полови контакти се увеличава, когато човек е във ваканция/отпуска.

 

 

 

Статистиката показва, че най-малко секс британците правят през студените зимни месеци. Най-малко полови контакти има през февруари, нищо че тогава е най-романтичният ден в годината – Св. Валентин.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия