Влюбена в... учителя по математика

2012-07-28 20:11:00
Влюбена в... учителя по математика
Снимка: sxc.hu

Всеки ден с досада ставаш рано сутринта и отиваш на училище. Молиш се колкото се може по-скоро този ад да свърши и най-накрая да успееш да излезеш с приятелите си. И така, докато... един ден не се появява ТОЙ и ходенето на училище вече се превръща в нещо наистина приятно.

 

Много момичета поне веднъж през живота си са изпитвали чувства към свой преподавател, без значение дали това е бил учителя по математика, физическо или физика. Много от тях са определяли тези чувства като „любов”. Дали обаче наистина е било така?

 

Тийнейджърската възраст е именно възрастта, в която младежите започват да се чувстват привлечени от представителите (в повечето случаи) на срещуположния пол. В това, разбира се, няма нищо лошо.

 

Виждайки един узрял, млад мъж, интелигентен, а вероятно и добре изглеждащ, много момичета се чувстват влюбени от пръв поглед. В повечето случаи обаче се касае просто за увлечение или дори възхищение. Не са редките и случаите, в които момичетата хлътват по свои преподаватели заради стремежа си към забраненото.

 

Какво да правите, ако попаднете в подобна ситуация?

 

 

Горчивата истина

 

Първо, не трябва да изпитвате чувство за вина - вие едва ли сте искали и планирали подобно нещо да се случи. Второ, хубаво е добре да осмислите ситуацията и да прецените какъв тип са вашите чувства. Именно на този етап може да осъзнаете, че това, което изпитвате, всъщност е далеч от любов.

 

Не отделяйте твърде дълго време в мисли за учителя си, излизайте с приятелите си и се забавлявайте. Огледайте се наоколо – може би в близкото ви обкръжение има момче, което заслужава вашето внимание. Не го изпускайте. Със сигурност сред връстниците ви има достатъчно добри момчета, които биха се радвали да излизат с вас.

 

Не си създавайте излишни илюзии. Не се опитвайте да откриете по-специално отношение на учителя ви към вас. Твърде вероятно е подобно нещо да е само и единствено плод на развинтените ви фантазии.

 

Времето лекува. Нерядко подобни тийнейджърски увлечения по преподавателите отшумяват със започването на лятната ваканция. Наслаждавайте се на свободното си време и бъдете сигурни, че през септември, когато отново влезете в класната стая, вече няма да сте влюбени в своя учител.

 

Неудобната истина

 

Все пак има и случаи, в които нещата седят по малко по-различен и далеч по-сложен начин. Въпреки че в нашето общество любовните взаимоотношения между ученик и преподавател все още са табу, това не пречи подобни връзки да възникват и просъществуват.

 

Макар и рядко, случва се момиче от по-горен глас да хлътне по свой млад, току-що завършил университета учител, който също не е безразличен. Пречките пред връзката им обаче са наистина много.

 

Ако сте на крачка от попадането в подобна ситуация, задайте си първо няколко въпроса:

- Как биха реагирали родителите ви, ако разберат?

- Какво биха казали съучениците ви, ако научат?

- Какви мерки биха предприели другите преподаватели и директора, ако разберат?

 

Вероятно отговорите на тези въпроси не са ви никак по вкуса. Едва ли често може да се срещне родител, който да не е против подобна връзка. Непрестанните обвинения от съучениците ви за начина, по който получавате оценките си, също биха ви навредили психически. Ако слуховете за връзката с учителя ви стигнат до управата на учебното заведение, твърде вероятно е това да доведе до редица проблеми... главно за възлюбения ви.  И това са само малка част от последиците, до които могат да доведат подобни любовни взаимоотношения.

 

Задайте си въпроса, струва ли си наистина да започвате връзка с ваш преподавател. В повечето случаи подобни взаимоотношения не просъществуват дълго – те или бързо се изчерпват, или биват разрушени вследствие на силния психологически натиск. Разбира се, има и изключения, но рискът е твърде голям като за момиче в тийнейджърска възраст...

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Soprano
преди 11 години

При средна заплата под 700лв и надолу, историйка тип "The Day I Kissed The Teacher'', е пренебрежимо малко вероятна тук. Иначе са за затвор в най-добрия случай, учителите допуснали подобно развитие. ;)

scrooper
преди 11 години

Лошо е когато учителят е хлътнал по ученичките.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия