Мисли, които развалят връзката

Не дразнете партньора с тези фрази

2018-06-15 16:30:00
Мисли, които развалят връзката
Снимка: Pexels

Дори да имате сериозна и пълноценна връзка, някои ваши помисли биха могли да я разрушат. Ето и някои от фразите, с които сами саботирате връзката си.

 

"Трябва да ме направи щастлив/а"

 

Ако сте истински влюбени, наистина би трябвало да сте по-радостни и усмихнати, когато сте с партньора си. Но запомнете, че не е негова работа да ви направи щастливи. Половинката може единствено да ви направи по-щастливи. Ако по принцип гледате на нещата негативно и имате други проблеми, няма как партньорът да промени всичко това. А и това би било огромно напрежение върху него.

 


"Щастливите двойки не се карат"

 

Дори двойките с най-пълноценни връзки спорят. Няма как абсолютно винаги да сте на едно мнение с определен човек, просто трябва и двамата да знаете, че връзката е по-силна от всички караници и разногласия. Колкото по-добре се опознаете взаимно, толкова по-лесно ще решавате проблемите между вас.

 


"Трудно се обича човек като мен"

 

Може да има хора с по-труден характер, както и такива, които имат високи стандарти и много изисквания. Това не означава, че са трудни за обичани, а че търсят наистина стабилна връзка. За тях е подходящ партньор, който мисли по сходен начин. 

 


"Прекалено различни сме"

 

Това не означава, че трябва да се разделите. Има една необикновена красота в създаването на отношения с човек, който е израснал по различен начин, който има по-различни интереси от вас. За да сте се харесали и да сте заедно има причина, която вероятно е по-силна от тези различия. Не се фокусирайте върху тях и не си мислете, че са непреодолими. Най-чаровните двойки често са такива, които на пръв поглед не изглеждат подходящи един за друг.

 


"Не сме на етапа, на който би трябвало да сме"

 

Няма правила за начина, по който трябва да се развива връзката. За всяка двойка това е индивидуално. Не сравнявайте вашата връзка с тези на роднини, приятели и т.н. При някои хора нещата може да се случват много бързо, при други - по-бавно, и в това няма лошо. За някои половин година може да е достатъчна, за да заживеят заедно, за други 3-4 години може да не са достатъчни за годеж. Не прилагайте натиск над партньора, това само ви отдалечава.

 


"Не знам дали мога да ти вярвам"

 

Ако наистина човекът до вас ви е изневерил или ви е наранил, това е основателно. Но ако просто се съмнявате и го подозирате във всичко, може би бъркате. Често това се случва заради лош опит в миналото. Когато веднъж са ви излъгали и наранили, вече сякаш не може да вярвате на никого. Липсата на доверие разрушава връзките, помнете, че новият ви партньор няма вина за това, което ви се е случвало преди.

 


"Страх ме е да те допусна до себе си"

 

Това отново има връзка с доверието. Трудно ви е да споделяте, да говорите за чувствата си, да сте емоционални около половинката си. Но ако не може да правите тези неща, връзката ви никога няма да е искрена и силна.

Автор: Ивета Иванова

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия