4 съвета за кожата от гримьор

Как правилно да се грижите за лицето си

2018-04-02 13:00:00
4 съвета за кожата от гримьор
Снимка: Pixabay

Гримьорката Lennie Billy има няколко съвета за всички, които разчитат на грима да им подари перфектна кожа и черти на лицето. Тя казва:

 

"Често хората искат от мен да ги науча как да прикриват всички несъвършенства по кожата си. Но за съжаление няма грим на света, който да прикрива идеално всичко. Той има за цел да подобрява, а не да създаде "нова ти".

 

Ето защо аз съветвам клиентите ми да се научат да се грижат за кожата, вместо да се борят с резултатите от липсата на грижи". Вижте съветите на Лени:

 

1. Хидратирайте по всяко време

 

Кожата ви е орган и като всеки друг орган се нуждае от грижи. Хидратирайте кожата на цялото си тяло, а колкото да вашето лице това е задължително.

 

Много е важно да нанесете овлажняващ крем преди грима. Имайте предвид, че излагането на слънце без необходимата защита неизбежно ще увреди кожата ви. И не забравяйте да пиете много вода".

 

2. Бъдете подготвени

 

Има няколко продукта, които винаги трябва да носите с вас - почистващ разтвор за грим и лице, тонер и овлажняващ крем. Подберете ги внимателно в зависимост от типа на вашата кожа.

 

Винаги препоръчвам да се консултирате със специалист, ако страдате от чувствителна кожа, акне или други кожни проблеми, за да се сдобиете с точния продукт, който няма да предизвика дразнене.

 

3. Винаги премахвайте грима

 

Независимо какво се случва - дори да имате най-лошия ден в живота си, не забравяйте да премахнете грима си, защото може да го направите и по-лош, когато на сутринта се събудите с няколко чисто нови пъпки.

 

Когато спите порите ви се отварят, за да освободят токсините, а ако грима ви не е премахнат, това ще ги затрудни и ще получите някаква реакция.

 

4. Давайте на кожата си почивка

 

От време на време подарете на кожата си ден без грим. Най-малко веднъж на всеки две седмици просто забравете за него - хидратирайте кожата си с лек крем и ако имате достатъчно време направете си маска.

 

Снимка: Pixabay

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия