5 лесни стъпки за отслабване

Как да поддържате форма

2018-04-02 11:30:00
5 лесни стъпки за отслабване
Снимка: Pixabay

Няма нищо по-лошо от това да се въртите в безкрайна борба с наднорменото тегло. Вие сваляте килограми, а след това те се връщат отново?

 

Ако искате да сложите край на тази лудост, последвайте няколко съвета. Не е нужно да спазвате изтощителни диети или да прекарвате часове във фитнеса - всичко, което ви трябва е постоянство.

 

1. Намерете подкрепа

 

Ако искате да се храните по-здравословно и да намалите теглото си бавно, но сигурно, помислете дали познавате такъв човек и поддържайте контакт с него. Приятелка, роднина - някой, който се храни здравословно и поддържа добра форма.

 

2. Внимавайте с количеството

 

Яжте по малко - спрете преди да ви е станало тежко. Хапнете малко, а след час или два може да продължите. Така организма ви ще се справи с храната без да се получава пренатоварване и разширяване на стомаха.

 

3. Спете по 7-8 часа на нощ

 

Качествената почивка през нощта е много важна за поддържането на добра форма. Твърде много или прекалено малко сън може да промени нивата на хормоните до точка, която предизвиква йо-йо ефект  в теглото.

 

4. Наблегнете на зеленчуците

 

Не е нужно да ядете само салата! Но започнете с нея. Тя е много полезна за организма ви като цяло и ще намали апетита до основното ядене.

 

5. Пийте достатъчно вода 

 

Няма как един човек, който тежи 50 кг да се нуждае от толкова вода, колкото някой, който тежи 120 кг. Ето защо можете сами да изчислите от колко вода се нуждаете вие на ден: умножавате килограмите си по 0,35 л (ако тежите 55 кг, добре е да пиете 1,925 л).

 

Снимка: Pixabay

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия