6 начина да подкрепим приятел, който има проблем

Колко много прави добрата дума

2018-02-15 13:30:00
6 начина да подкрепим приятел, който има проблем
Снимка: Instagram

Ако вашият приятел или приятелка изглежда притеснен от някакъв проблем, вие определено може да помогнете и то много. Стига само да знаете как! Вижте 6 стъпки, с които ще го накарете да се почувства по-добре:

 

1. Кажете му, че е чудесен!

 

Точно сега, той има нужда от вас повече от всякога, защото се чувства изолиран, грозен и ненужен. Не спирайте да му припомняте за всички причини да го обичате и не се отказвайте - за да ви повярва се изисква постоянство.

 

2. Прегръщайте го

 

Вашият приятел е тъжен или ядосан? Прегърнете го, но първо попитайте. Когато човек не се чувства добре не винаги е предразположен към прегръдки, затова разберете дали има нужда от това.

 

3. Предложете помощ

 

Помогнете на своя приятел в неговите ежедневни задължения, защото вероятно той среща трудност да ги изпълнява, когато се чувства така потиснат. Изненадайте го с някакво приятно предложение - нещо, което знаете, че обича да прави.

 

4. Не налагайте своето мнение

 

Вероятно имате виждане по въпроса как може вашият приятел да се измъкне от проблема, но не го налагайте, защото това може да провали приятелството ви и тогава определено няма да имате възможност да помогнете. Дори да искате да предложите своето мнение, първо попитайте дали той иска да го научи в момента.

 

 

5. Не планирайте

 

Плановете за близкото или далечно бъдеще силно притесняват хората, които се чувстват объркани или потиснати. Измислете нещо приятно за правене в момента и не забравяйте - комплиментите и любовта винаги помагат.

 

6. Не го оставяйте да се самосъжалява

 

Тук е много сложно. Когато вашият приятел започне да говори колко е сложно и тежко положението и вие усетите, че няма намерение скоро да спре, първо покажете съпричасност, а после опитайте да го разсеете с нещо друго.

 

Ако изобщо не обърнете внимание на думите му, ще го обидите, но ако започнете драматично да разисквате с него положението и двамата ще се изтощите от мъчителен разговор.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия