5 грешни закуски за отслабване

Какво не бива да ядем за закуска, ако се борим с теглото

2018-01-30 11:30:00
5 грешни закуски за отслабване
Снимка: Instagram

Очевидно поничките не са най-добрият вариант, но има и други грешни храни, които ще ви изненадат. Здравословната закуска, която би ви помогнала да отслабнете, трябва да съдържа протеини, фибри и някои мазнини. Ето кои храни е добре да избягваме сутрин:

 

1. Сок

 

Независимо дали става дума за фреш или купен от магазина натурален сок, той съдържа хранителни вещества, които повишават имунната система, но има и много калории без фибри и белтъчини. Вместо сок опитайте с протеиново смути, което също е много освежаващо и лесно да приготвяне - протеинов прах, кисело мляко и малко авокадо или ядки, за да добавите полезни мазнини.

 

2. Закуски с овесени ядки

 

Овесените ядки изглеждат здравословен избор, но съдържат много кленова, кафява захар или ябълкова канела, която няма да помогне на фигурата ви. Може да си купите обикновен овес и чиа, а като добавите мед ще получите много вкусно и здравословно меню.

 

 

3. Понички, кроасани и кремчета

 

Ако трябва да избирате, по-добре заложете на закуска от пекарна – кроасан с пълнозърнесто или овесено брашно и масло е добро решение.

 

А за онези, които искат да си приготвят нещо сами, могат да си купят овесено брашно, кокосово масло или авокадо, по-малко захар и бадемово масло и да си направят домашни кифлички.

 

4. Сандвичи

 

Кой не обича сандвичи за закуска? Но ако искате да постигнете резултати, насочете се към нещо по-богато на протеини и фибри. Вместо тях, направете си яйца и авокадо и опитайте да прескочите хляба.

 

5. Зърнена закуска

 

Въпреки че изглежда здравословно, всъщност не е. Ако искате да направите любимата си зърнена закуска с мляко наистина добра, може да добавите малко ядки и плодове.

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
crazyfenka
преди 6 години

Трудно е когато си свикнал с дадена храна.

pipinana
преди 6 години

ne moga da spr\ ne6ta koito obi4am . v tova sum kategori4na


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия