Лесен трик за отслабване

Който всеки може да приложи

2018-01-23 16:30:00
Лесен трик за отслабване
Снимка: Instagram

Изследователи на проблема със затлъстяването в университета Дюк са включили 47 мъже и жени с наднормено тегло в клинично изследване за загуба на тегло.

 

Учените използвали електронни кантари, които били свързани в компютърната мрежа на университета.

 

Всички участници били инструктирани да се претеглят ежедневно и са получили някои основни съвети за здравословно хранене и упражнения, като например да пият повече вода, да ходят пеш, по-малко междинни хранения, повече плодове и зеленчуци и т.н.

 

Изследователите имали възможността да наблюдават дали участниците се претеглят ежедневно и дали има промяна в теглото им.

 

 

 

След шест месеца екипът обявява резултатите. Онези участници, които са спазвали простото правило да се претеглят всеки ден, са отслабнали средно с 20 кг., а другите, които понякога забравяли да го направят, отслабнали с около 7 кг.

 

Участниците, които се претегляли ежедневно споделят, че това им е помогнало да поддържат дисциплина и да следят по-стриктно режима си на хранене.

 

 

В заключение учените казват: 'Ежедневното претегляне може да задейства процесите на семорегулиране, които насърчават промяна в поведението. Тези, които го правят всеки ден отчитат по-здравословен начин на живот, свързан с контрола на теглото'.

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия