Грешките, които развалят визията на плажа

Вижте кои са най-честите проблеми при жените

2018-06-15 12:00:00
Грешките, които развалят визията на плажа
Снимка: Pexels

Лятната почивка е любимият период от годината на много хора, но приготовленията за нея могат да са малко сложни, особено за жените. Ето и кои са най-често допусканите грешки на плажа и как могат да бъдат преодолени. 
 

Слънчево изгаряне
 
Не само, че стои грозно и ще боли, но и е вредно за здравето. Плажното масло е задължителен продукт за плажа и всички го знаят, но не всички го нанасят правилно. Трябва то да е равномерно разпределено върху тялото и да не забравите да мажете гърба и рамената. В часовете, в които слънцето е най-силно - от 10 ч. до 16 ч. не е препоръчително да се печете, хубаво е да стоите на сянка. Не се съмнявайте, че дори през чадъра ще хванете тен, ако държите на това. Но ако сте под чадъра ще успеете да си спестите слънчевите изгаряния, които биха развалили бронзовия загар на кожата. Проучете кой фактор плажно масло е най-подходящ за вашата кожа и четете инструкциите на шишето.
 

Прическата
 
Ако сте с плътна и чуплива или къдрава коса, солената морска вода вероятно ще я направи да изглежда по-скоро смешно бухнала и рошава. Шапките обаче ще ви свършат страхотна работа, особено тези с голяма периферия. Под плажната шапка ще се подават секси къдрици и ще събирате погледите. Ако искате да запазите прическата си, преди плажа използвайте серуми, гелове или лакове за коса. Плитката е най-удобният вариант за лятната почивка.
 

Изпотяването
 
Най-сладките летни ваканции са в най-горещото време. Всеки иска да избяга на морския бряг, когато настъпят най-големите жеги. На плажа, където слънцето блести с пълна сила, може да ви притесни друго - изпотяването и неприятната миризма, което то създава. Най-добре е, за да го избегнете да носите широки памучни дрехи, да пиете много вода, газираното не е добър вариант, и най-важното - да влизате в морето често. Морската вода ще измие потта и ще ви освежи качествено.
 

Обриви от бръснене
 
Премахването на нежеланото окосмяване може да раздразни по-чувствителната кожа. Ако се бръснете, уверете се, че първо сте намокрили добре кожата, която ще бъде третирана. Добре е след бръснене да не се излагате веднага на слънце, а да изчакате 24 часа. Използвайте и успокояващи кремове.

Автор: Ивета Иванова

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия