Слушалки, които превеждат на момента

Умните високоговорители на Google

2017-10-09 11:00:00
Слушалки, които превеждат на момента
Снимка: Reuters

Освен двата си нови флагмана на пазара на смартфони късно в сряда Google анонсира и чифт слушалки на име Pixel Buds, които са първият подобен безжичен аксесоар на компанията. Те са прекият отговор на Apple Air Pods, пише Investor.bg

 


Може би най-интересната функция обаче е свързването чрез Google Pixel 2 с Google Assistant, с чиято помощ се предават известия, прочитат се кратки съобщения или дори се извършва превод в реално време от 40 езика. По време на презентацията бе демонстриран превод от шведски на английски и обратно в реално време. Pixel Buds обаче не са първите безжични слушалки с интеграция на Google Assistant, едва преди две седмици видяхме Bose QC35.

 


Един заряд на слушалките осигурява до пет часа слушане, а самата кутия също има дублираща функция на зарядно. Pixel Buds ще се предлагат в три цвята: Clearly White, Kind of Blue и Just Black, цената е 159 долара, за Европа – 179 евро, а предварителните поръчки започнаха. Слушалките ще бъдат налични от ноември.

 


Google представи и своя отговор на новия домашен помощник Echo Dot на Amazon. Джаджата се казва Google Home Mini и има размери на хокейна шайба. За сметка на по-качествените музикални колонки тя се фокусира върху гласовите команди чрез Google Assistant, сред които е и потенциално доста полезната Find my Phone функция. Самият Google Assistant е получил много подобрения, а според концерна през него може да се контролират над 1000 устройства за умен дом. Цената е доста приятна изненада – едва 49 долара (59 евро за Европа). 

 


За тези, които обаче не искат да се лишават от качествената музика, е много по-голямото устройство, наречено Google Home Max. Той акцентира именно върху музикалното изживяване с обещанието за кристално чист звук и бърза интеграция с мултимедийни платформи като YouTube, Spotify, Google Play Music и др. Разбира се, джаджата също работи с Google Assistant и дори когато музиката е силна, пак може да ви чуе и да приеме гласова команда. Това става чрез функцията Voice Match, която разпознава гласа на собственика. Google Home Max може да осигури покритие на няколко помещения, осигурявайки едновременно музикално изживяване и полезни домакински функции.  Цената е 399 долара, като бонус идва и 12-месечен абонамент за YouTube Red без никакви реклами. За Европа все още не е обявена цена.

 

В рамките на събитието Google представи и нова камера с изкуствен интелект, чрез който да улавя лични моменти. Джаджата се казва Google Clips и автоматично прави снимки. Тя е настроена да записва и видео без звук на хора и домашни любимци, които познава. Изглежда, че целевата аудитория на това устройство са родители и собственици на домашни любимци. Google Clips избягва всички закони срещу подслушването, защото когато фотоапаратът е включен, видеото е без звук, а LED светлината мига, което значи, че околните би трябвало да са уведомени за наличието на записващо устройство. Кадрите могат да се вадят като видео, снимки или GIF файлове. Google Clips има три часа живот на батерията и идва с 12-мегапикселов сензор и обектив със зрително поле от 130 градуса. Вътрешната памет е 16 GB.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия